Harjuniityn koulun tilataideteokset

Harjuniityn koululle on perustamisvuonna 2015 tehty kaksi tilataideteosta, joista toinen sijaitsee koulun aulassa eli torilla ja toinen ruokalassa.

Taivaskävelijä – Jarno Vesala 2015

Taivaskävelijän taustalla on ajatus siitä, että kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään, kun vain uskaltaa. Me kaikki pystymme upeisiin suorituksiin, kunhan vain harjoittelemme. Työn tarkoitus on myös hieman tuntua mahanpohjassa, jotta rohkaistuisimme välillä mukavuusalueen ulkopuolelle.

Hahmon sisällä on metallista hitsattu ranka, jonka ympärille on tehty verkosta ja vaahtomassasta vartalo. Kipsistä valmistettujen käsien ja pään mallina on käytetty lapsen käsiä ja kasvoja. Lapsihahmolla ei ole sukupuolta ja vaatteetkin on katsottu siten, ettei niissä ole näkyviä merkkejä, kuvioita tai logoja.

Lisäsyvyyttä työlle voi tuoda erillisillä spottivaloilla, jotka pyöreän muotonsa ja väriensä avulla korostavat sirkusmaista tunnelmaa. Valoisaan aikaan koulun isoista ikkunoista tulee luonnonvaloa teokselle, mutta spottivaloilla pystyy hyvin jatkamaan varjokuvien heijastamista takana olevalle valkoiselle taustalle.

Kuva taideteoksesta, jossa mallinukke kävelee nuoralla Kuva koulun aulasta, jossa mallinukke kävelee lähellä kattoa nuoralla aulan poikki.

Valon varjo I-III – Pia Feinik 2015

Teokset kuvaavat Nokian menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Kolme eri jalopuuta valikoituivat lehtiaiheiksi, koska Nokia kuuluu kauniiseen ja näille korkeuspiireille harvinaiseen lehtoalueeseen.

Jokainen teos on maalattu vernissalla 1.5×1 metrin kokoiselle akryylilevylle. Vernissat ovat lähes läpinäkyviä, mutta valon vaikutuksesta ne muodostavat kauniin varjon takanaan olevalle seinälle. Näkymätön muuttuu valon voimasta näkyväksi.

Kuva kolmesta taideteoksesta. Vaahteranlehti: Lapsen kasvot kurkistavat lehdestä.

Lehmuksenlehti: Tehdaskaupunkisilhuetissa vesi virtaa etualalla. Poppelinlehti: Lehden sisällä on vertauskuvallinen nokialaisten sukupuu.